blogs
22 april, 2022

Gordijntrend 2022: inspiratie uit de natuur

Gordijntrend 2022: inspiratie uit de natuur


Lichte, luchtige stoffen en zachte natuurprints. We laten ons graag inspireren door de natuur in de lente. Gordijnen en zonwering in natuurlijke kleuren en materialen zijn een rustgevende basis voor iedere woonstijl. De trend zorgt voor meer sfeer en warmte in je interieur en de juiste balans. Laat je inspireren door natuurlijke invloeden voor je (vouw)gordijnen.


Een gelaagd interieur

Kies als raamdecoratie in deze trend een op maat gemaakt vouwgordijn van een naturellen stof met linnenlook. De semi-transparante stof filtert het zonlicht, maar sluit niet af. Door voor een tweede laag te kiezen in de vorm van een kamerhoog gordijn in dezelfde kleur creëer je toon-op-toon, wordt de totale beleving in de kamer chic én heb je ‘s avonds geen inkijk. De interieurtrend is populair, omdat het combineren van de twee soorten raambekleding in een gelaagde stijl rust en warmte, maar ook extra diepte en dimensie toevoegt aan de ruimte. Hierdoor ontstaan er vele extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacy controle.

RS_0698_CUR_0034.jpg

Trend: natuurlijk linnen

Het is dé interieurtrend van 2022: een linnen look. Linnen, of een stof met dezelfde uitstraling, past in vrijwel elke woonstijl. Neutrale kleuren als wit, ecru en grijs geven een modern interieur een natuurlijke en warme uitstraling. Linnen is daarnaast een veelzijdig materiaal, omdat je het niet alleen kan laten terugkomen in je raambekleding, maar ook in bijvoorbeeld meubels, kussens, dekbedden of zelfs linnen behang. Met dit duurzame materiaal zet je een rustige en warme basis neer voor de rest van je woning.

luxaflexvouwgordijnen.jpg

De stof is een populaire keuze voor gordijnen en vouwgordijnen vanwege de luchtige, basic uitstraling. Linnen gordijnen hebben een bijzondere, grove structuur waardoor ze net even anders zijn dan andere materialen zoals katoen. Het lichte reliëf van linnen zorgt voor een ietwat nonchalante sfeer. Let er echter wel op dat de stof onder invloed van de luchtvochtigheid kan krimpen of rekken. Houd je vooral van de uitstraling van deze stof, maar dit risico niet lopen? Ga dan voor een linnenlook, onze stylisten adviseren je graag over de talloze mogelijkheden.

Geelluxaflex.jpg

Inspiratie uit de Sahara

Na een lichte, frisse lente maken we ons straks op voor een vrolijke zomer. En welke kleuren passen nu beter in de natuurtrend dan warme zandtinten en zonnig geel? Van fris oranje tot donkerbruin en van steenrood tot Sahara zand; met deze kleuren breng jij je huis in permanente vakantiestemming!

powerview.jpg

Flexibel én slim

Wist je dat je je gordijnen ook automatisch kunt bedienen? In de ochtend open je ze op gezette tijden om de dag zonnig te beginnen, en in de avond sluit je ze met een druk op de knop voor meer privacy. Met PowerView® Automation bedien je al jouw Luxaflex® raamdecoratie naar wens of volgens vooringestelde scènes. Je bedient ze met een afstandsbediening, app of via je smart homekit. Ben je benieuwd naar de werking of op zoek naar meer inspiratie voor de lente? Kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies!